Noć istraživača posetilo više od 15.000 ljudi

Više od 15.000 posetilaca prisustvovalo je manifestaciji Noć istraživača koja je u petak održana u 11 gradova Srbije pod sloganom „Znanje na prvi ogled“, saopštili su organizatori

Foto: nocistrazivaca.rs

 

Domaćini manifestacije bili su Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Pirot, Požarevac, Petnica, Indjija, Zrenjanin, Šabac i Subotica.

U Nišu je i ove godine pripremljen bogat i raznovrstan naučno-popularni program.

Naučnici i istraživači iz najrazličitijih oblasti dočekivali su sve radoznale umove u Niškoj tvrđavi, Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”, arheološkoj sali Narodnog muzeja i na arheološkom nalazištu Medijana.

Posetioci su mogli da se upoznaju sa kulturnom baštinom našeg grada od praistorije pa do srednjeg veka. Život i delo Nikole Tesle, kao vizionara, ali kao i mladog inžinjera koga su putevi migracije vodili iz rodne Like u Ameriku bilo je predstavljeno korišćenjem najmodernije tehnologije.

Posetioci su se upoznali sa istraživačima, saznali više o njihovom životnom pozivu i imali priliku da nauče nešto korisno i novo i to sve potpuno besplatno.

Noć istraživača održana je 12. put u Evropi, u 340 gradova i 26 država, a učestvovalo je million građana i 18.000 istraživača.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*