Niže cene grejanja u Nišu

Narednu grejnu sezonu Nišlije bi mogle da dočekaju uz dodatno pojeftinjenje grejanja, najavili su predstavnici Grada i JKP „Gradska toplana“

Foto: M.Bukovac

 

To je, prema rečima direktora „Toplane“ Predraga Milačića, moguće ostvariti jer je toplana „Krivi vir“ od decembra prošle godine počela da koristi vodu iz sopstvene bušotine, umesto iz gradskog vodovoda.

– To je donelo znatne uštede, koje će pozitivno uticati na cenu grejanja u narednoj grejnoj sezoni – rekao je Milačić, ocenivši da je i minula grejna sezona bila veoma uspešna.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović podseća da je prošle godine cena grejanja u tom gradu smanjena za oko šest odsto, čime se Niš svrstao među gradove sa najnižom cenom, i ističe da je Niš jedini grad u Srbiji u kome je grejanje pojeftinilo, pišu Novosti.

– Prosečna cena grejanja u Nišu, za stan od 50 kvadrata, niža je za 47 odsto u odnosu na Beograd, za 21 u odnosu na Novi Sad, a za 14 odsto u odnosu na Kragujevac. Prosečna cena grejanja za stan od 50 kvadrata u Nišu iznosi 4.452 dinara, a u Beogradu 6.567 dinara. Cena grejanja u Nišu niža je i u odnosu na gradove poput Leskovca, Čačka, Bora, Kraljeva, Smedereva, Pirota i Jagodine.

Grejanje je jeftinije samo u Lazarevcu, Obrenovacu i Požarevcu, ali se ta mesta nalaze u povlašćenom položaju jer za grejanje koriste toplu vodu iz termoelektrana – objašnjava Bulatović.

On je podsetio da je na početku grejne sezone 2015. godine „Gradska toplana“ za isporučeni gas dugovala 1,1 milijardu dinara, a predstojeću grejnu sezonu počeće bez dugova.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*