Nišu ne preti žeđ

Uprkos tropskim temepraturama snabdevanje vodom svih delova Niša odvija se normalno i nema nestašica vode, saznaje agencija Beta u JKP „Naisus“

Ilustracija, foto: pixabay

 

Prema rečima portparola niškog vodovoda Zorana Ignjatovića, kratkotrajne nestašice vode u pojedinim delovima grada posledice su planskih isključenja zbog radova na mreži ili havarija.

Ignjatović je izjavio da prosečna potrošnja vode u Nišu iznosi oko 1.200 litara u sekundi dok je sistem projektovan za potrošnju od 1.600 litara.

– Tokom popodneva kada se najveći broj građana vrati sa posla ili kada krene zalivanje travnjaka i bašti potrošnja poraste i do 1.300 litara, ali vodosnabdevanje grada ni tada nije ugroženo, rekao je Ignjatović.

On je kazao da „Naisus“ stalno apeluje na potrošače, naročito u prigradskim naseljima i selima, da racionalno troše vodu.

– Apel se odnosi na to da se voda koristi za piće i za održavanje lične higijene, a ne za zalivanje bašti, naglasio je Ignjatović.

U JKP „Naisus“ su dodali da svih 19 javnih česama na području grada radi i da se kvalitet vode na njima redovno kontroliše kao i u samom sistemu za vodosnabdevanje Niša.

 

(B92/ Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*