NIŠLIJKA MOLI ZA POMOĆ Ne mogu da dišem, pomozite mi da ne umrem!

 

Dušici Ristanović Smiljković (43) iz Niša pluća rade sa 11 odsto zbog cistične fibroze koju ima odmalena. Pre nekoliko dana ona je na svom FB profilu postavila uznemirujući status u kojem moli sve koji mogu da joj pomognu, da ne bi umrla.

Dušica Ristanović Smiljković Foto: Facebook

Dušica Ristanović Smiljković Foto: Facebook

 

Dušica je objasnila da se ovaj status pre svega odnosi na to što sve ide sporo, pa i njen odlazak u Beč na transplantaciju pluća, piše Blic.

 

– Fond za retke bolesti plaća transplantaciju pluća i tu nema ničeg spornog, ali pre nego što odem na transplantaciju treba obaviti preglede koji se rade van Srbije, treba dobiti upute, zatražiti od istog fonda da li može i to da pokrije finansijski… meni je sve teže i nemam toliko vremena da čekam – priča Dušica.

Kako je objasnila, ona je već jednom posetila AKH kliniku u Beču, kako bi joj uradili transplantaciju, ali su je vratili jer je morala da se ugoji pet kilograma.

– Teško mi je da se borim, uveče kad legnem da spavam uključim spravu koja diše umesto mene, tokom dana je teško, ne smem da se umaram. Ne mogu više da čekam, volela bih da mi neko kaže šta je to što još treba da uradim, pribavim, koji pregled i već jednom odem u Beč – kaže Dušica.

Nasledila je očevu penziju, ali ona odlazi na lekove, a nije u mogućnosti da bilo šta radi. Transplantacija je pokrivena od Fonda, verovatno i lečenje, ali će morati još tri meseca da provede u Beču zbog kontrole, a to će morati da plati o svom trošku.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*