Nišlije sprečile prinudno iseljenje samohrane majke sa dvoje dece

Prinudno iseljenje samohrane majke Olivere Tanasković i njena dva maloletna sina, koje je bilo zakazano za danas u 11 časova, odloženo je do daljnjeg jer su iseljenje sprečile mnogobrojne komšije

 

Komšije su telima štitile ulaz u stan na Sinđelićevom trgu 20/28. Izvršitelji su se u sud vratile neobavljena posla i zbog stava Centra za socijalni rad da bi izbacivanje iz stana dvoje dece, od kojih je jedno autistično, štetno uticalo na njih.

Nešto pre 11 sati za kada je bilo zakazano izbacivanje iz stana majke i njenih sinova starih 10 i 12 godina, hodnike je zauzelo dvadesetak komšija ali i drugih Nišlija koje je dirnula njihova sudbina.

Sudski izvršitelji, koji su u pratnji policije stigli do zgrade, nakon pola sata su odustali od izvršenja ali su Srđan i njegov otac Milisav ipak pokušali da uđu u stan što im „branitelji“ nisu dozvolili, piše Telegraf.

Srđan je zbog toga pozvao policiju i zatražio da mu se otvore vrata istakavši da mu ulaz onemogućavaju nepoznate osobe. Policijska patrola se odazvala pozivu ali nije uvažila njegov zahtev sa obrazloženjem da će u stan ući kada to dozvole sudski izvršitelji.

Tokom veoma napete situacije, desetine okupljenih ljudi su obasuli uvredama Srđana i njegovog oca zbog njihove namere da izbace na ulicu mališane i njihovu majku.

Na pitanje zašto decu želi da izbaci iz stana, ponavljao je da samo želi da se sprovede sudska odluka.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*