Nišlije ljute na crno-bele: Čestitamo Partizanu na pobedi VAN TERENA

Radnički je najgrublje pokraden jer su sudijske odluke direktno uticale na ishod utakmice. Opstrukcija srpskog fudbala i fer igre je uspela – stoji u saopštenju kluba sa “Čaira”

Fudbaleri Radničkog;
Foto: FK Radnički Niš

 

Čelnici niškog Radničkog obratili su se javnosti saopštenjem posle poraza od Partizana 3:1 u pretposlednjem kolu srpske Superlige.

Crno-bele posle trijumfa na “Čairu” još jedan bod deli od šampionske titule, ali Nišlije smatraju da je klub iz Humske medijskim delovanjem pre meča utabao sebi put ka trijumfu.

Saopštenje rukovodstva Radničkog prenosimo u celosti.

Nakon utakmice sa Partizanom možemo da konstatujemo da su konstantnim pritiskom na sudije i javnost uspeli da ostvare unapred zacrtani cilj. Radnički je najgrublje pokraden jer su sudijske odluke direktno uticale na ishod utakmice. O njihovoj manipulaciji govori i činjenica da su dan pre odluke, objavili da oni “znaju” da će suditi Bojan Nikolić, čime su namerno obmanuli javnost kako bi sudili oni koji njima ocigledno odgovaraju.

Ubeđeni smo da bi tok utakmice bio potpuno drugačiji da je sudija u 5. minutu pokazao crveni karton zbog grubog udarca glavom u stomak našeg igrača. Uostalom, na utakmici je bio evidentan niz grubih startova protiv naših fudbalera koje sudije nisu „videle“ ili nisu želele da vide. Nećemo ni da govorimo o sviranju nepostojećih ofsajda, što se može videti na snimcima.

Razočarani smo time da je 14.000 hiljada zaljubljenika u sport (napominjemo da smo prodali 14.000 karata, za razliku od nekih koji jedva sakupe 10.000 gledalaca deleći besplatne ulaznice) umesto da uživa u lepoj fudbalskoj predstavi naših najboljih klubova na „Čairu“, videlo još jednu utakmicu u kojoj je centralna figura bio sudija.

Takođe, blefiranjem oko negiranja odluke u vezi prisustva trenera Marka Nikolića, ali i impliciranjem da u Niš vode kuvara kako ih neko ne bi otrovao tokom boravka u Nišu, pokazali su na šta su spremani kako bi sebi stvorili uslove za pobedu, iako su time unizili sport. Izvrtanje činjenice da neko vodi sa sobom kuvara, odnosno stavljanje u kontekst da neko planira da ih otruje, duboko vređa razum ako se zna da taj kuvar ide sa njima poslednjih 10 godina, ali ne da im kuva, već da sastavlja jelovnik.

Opstrukcija srpskog fudbala i fer igre je uspela, tako da čestitamo Partizanu na pobedi van terena – stoji u saopštenju niškog Radničkog.

 

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*