NIŠLIJA SE NAGODIO: Šest godina za teško krivično delo u saobraćaju

Dragoljub Jocić (45) vozeći pijan septembra prošle godine naleteo na automobil u zaustavnoj traci na autoputu i usmrtio mladu ženu i bebu koju je dojila

Foto: Pixabay/Ilustracija

 

Presudom Višeg suda u Nišu, Dragoljub Jocić (45) iz ovog grada narednih šest godina provešće u zatvoru. Osuđen je na ovu kaznu zbog toga što je upravljajući kombi vozilom na autoputu Niš-Beograd, nedaleko od Aleksinca, u pijanom stanju naleteo na automobil na zaustavnoj traci saobraćajnice i pritom usmrtio Jovanu Ljubić, rođenu 1999. godine iz Prokuplja i njenu bebu D. Lj. koja je u trenutku nesreće imala samo šest meseci.

Istom presudom, Jociću je zabranjeno da posle izlaska iz zatvora narednih pet godina upravlja bilo kojom vrstom motornih vozila.

Pre odluke o visini kazne Dragoljub Jocić postigao je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, što je sud prihvatio i izrekao mu zatbor u trajanju od šest godina i meru zabrane upravljanja motornim vozilom.

Nesreća koju je Jocić skrivio u teško alkoholisanom stanju (imao je 1,8 promila alkohola u krvi) dogodila se 30. septembra 2017. godine u kasnim večernjim satima na autoputu Niš-Beograd kod sela Aleksinački Bujmir. U tragediji prokupačke porodice pored pogibije Jovane i njene šestomečne devojčice povređeni su i Dragiša Ljubić, otac bebe i suprug Jovanin, kao i njihov dvogodišnji sinčić A. Lj.

Porodica Ljubić je te tragične večeri krenula iz Prokuplja za Beograd i neposredno pre nesreće zastala je na zaustavnoj traci kako bi majka podojila bebu. Samo nekoliko minuta kasnije na njih je kombi vozilom marke „opel” u punoj brzini naleteo pijani Jocić.

4 komentara

  1. Pijana stok% sa 1.8 promila alkohola , napravila nagodbu sa pravnom drzavom u kojoj je dozvoljeno do 0.2 promila alkohola u krvi , za ubistvo bebe od 6 meseci i mame od dvadeset godina , tesko povredjeni sincic od 2 god i tata ( 2 ubistva i 2 ubistva u pokusaju ) . Pravosudj korumpirano , umesto da dobije 40 godina robije bez mogucnosti pomilovanja stoka% dobije 6 godine , drzavo Srbijo stidi se , zato ovako i prolazimo !

  2. Sasa Todorovic

    Sramota…nagodio se sa sudom? Gospode mili..trebalo je da dobije dozivotnu robiju…ubio dve osobe, eeeek

  3. Koj je taj sudija koji je odobrio nagodbu ??? Njegovo ime i prezime za primanje mita !!! Istraga protiv sudije!!!! Sta je bre ovo ?!???

  4. Sta ima da se dogovara, kada je sve jasno. Najmanje 20 godina je prava kazna. Sramota……

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*