Nišlija Saša Gacik TRČI danas na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu na 24 časa

Oko 300 trkača iz 41 zemlje sveta nastupiće ovog vikenda u Belfastu (Irska) na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu na 24 sata

Srpska reprezentacija: Gacik Saša, Mihal Šulja, Marina Lazić u ženskoj konkurenciji, trener Dragan Lazić i Željko Zeljković.

 

Član srpske petočlane reprezentacija je i naš sugrađanin Saša Gacik, koji je kvalifikacionu normu za učešće na Svetskom prvenstvu stekao drugim mestom na prvenstvu Srbije u ultramaratonu na Paliću, u maju ove godine. Tom prilikom Gacik je nadmašio i dotadašnji državi rekord pretrčavši preko 223 kilometara za 24h.

Nestrpljivo čekamo start trke ultramaratona na 24h. Vreme je prijatno, oblačno i idealno za trčanje, što predstavlja pravo osveženje nakon proteklih paklenih dana u Nišu. Verujem da sam se dobro pripremio, uvek je nezahvalno prognozirati plasman ili kilometražu na ovako dugim trkama, jedino mogu da obećam da ću pružiti 120% svojih mogućnosti kako bi na pravi način reprezentovao našu zemlju i rodni grad na Nišavi.“ – poručio je Gacik neposredno pred trku za portal „Gradjanin“.

On je, inače, veteran 63. padobranske brigade tako da je danas i ova elitna jedinica uz njega!

Favoriti na trci i branioci titule su aktuelni svetski šampion Florian Reus iz Nemačke koji je 2015. istrčao 264 km, a u ženskoj konkurenciji titulu brani takođe svetska rekorderka Patricja Berznovska iz Poljske koja je ove godine istrčala čak 256km.

Strat trke je danas po našem vremenu u 13h, dok se trka završava u nedelju u isto vreme.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*