Niški žandarm osuđen na 30 godina zbog ubistva prijatelja!

 

Aleksandar Raičić je 28. novembra 2013. Vlastimira Nalića pozvao telefonom da se nađu da bi mu navodno vratio dug. Kolima su krenuli do ulice gde se Nalić parkirao. Tada je Raičić u njega ispalio tri hica

Aleksandar Raičić (desno) sa Vlastimirom Nalićem

Aleksandar Raičić (desno) sa Vlastimirom Nalićem

 

Bivši pripadnik niškog odreda Žandarmerije Aleksandar Raičić (26) osuđen je je danas na trideset godina zatvora zbog ubistva svog prijatelja Vlastimira Nalića. Presuda je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koje je Raičić sklopio sa Višim tužilaštvom.

Vladimir Stanojević, portparol Višeg tužilaštva saopštio je da će se izrečenom kaznom postići svrha krivične sankcije.

– Minimalna kazna za teško ubistvo, za koje se tereti Raičić, je deset godina. Sporazumom o priznanju izbegnuta je mogućnost da on dobije minimalnu kaznu. Saslušani su roditelji oštećenog i oni nisu izrazili neslaganje sa visinom kazne – kazao je Stanojević.

Automobil u kome je ubijen Vlastimir Nalić

Automobil u kome je ubijen Vlastimir Nalić

 

Raičićev advokat Miroslav Ristić rekao je prilikom podnošenja predloga za sporazum, da je jedan od razloga za priznanje krivice i namera da se izbegne dugotrajno suđenje, piše Telegraf.

– Moj klijent je u lošem zdravstvenom stanju, tri puta mu je pucala plućna maramica i dugotrajno suđenje bi dovelo do pogoršanja njegovog zdravlja. Takođe, suđenje je traumatično i za njega i njegovu porodicu – kazao je Ristić.

Za teško ubistvo propisana je maksimalna kazna zatvora od 40 godina. Međutim, odbrana je u svom predlogu za sporazum o priznanju krivičnog dela zatražila da tužilaštvo prilikom odlučivanja o njegovom prihvatanju, uzme u obzir njegovo zdravstveno stanje, ali i motive koji su doveli do krivičnog dela.

Aleksandar Raičić

Aleksandar Raičić

 

Raičić ni u istrazi a ni na suđenju nije pokušao da negira krivicu s obzirom na to da su pribavljeni obimni dokazi koji su ga teretili. Ključni su bili transkripti telefonskih razgovora koje je tužilaštvu dostavio Sektor unutrašnje kontrole MUP- a koji dokazuju da je Raičić najavljivao zločin.

– Raičić je 28. novembra 2013. godine Nalića pozvao telefonom da se nađu da bi mu navodno vratio dug. Kolima su krenuli do ulice VIII kongresa, gde se Nalić parkirao. Tada je Raičić u njega ispalio tri hica. U svojoj odbrani je tvrdio da se sa prijateljem posvađao, jer mu je tražio zelenašku kamatu na pozajmicu, te da je pištolj opalio tokom gušanja.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*