Niški teniser Luka Stefanović osvojio Sport palace cup u Bugarskoj

Pobednik turnira Sport palace cup iz serije Tennis Europe je Luka Stefanović (15), teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) iz Niša. Radi se o SPORT PALACE kupu iz kategorije evropskih juniorskih turnira koji je okupio tenisere iz preko deset zemalja.

Foto: gradjanin.rs

 

Luka je u finalu bio bolji od Denislava Prodanova iz Bugarske sa 2:1, po setovima 7/5, 0/6, 6/0. Niški teniser je do finala stigao bez izgubljenog seta, a u finalu se igrao neizvestan meč, ali nakon borbene i hrabre igre Luka Stefanović je došao do šampionske titule. Titula će značajno poboljšati plasman našeg tenisera na rang listi, može se očekivati plasman i blizu prvih 100 na juniorskoj listi TENNIS EUROPE.

– Ova titula je važna pre svega kao motivacija da nastavim sa dobrim igrama i krenem ponovo da osvajam titule na međunarodnim turnirima. Prvi naredni cilj mi je ulazak u prvih 100, blizu sam – izjavio je Luka Stefanović nakon ceremonije dodele pehara u Slivenu, piše Građanin.

Niški teniser ima tek 15 godina, a u narednom periodu ga očekuju brojni turniri u Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj i Austriji.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*