NIŠKI “SPAJDERMENI“ Vratili nakit vredan 16,5 miliona dinara, opljačkan u “Zlatarni Celje”

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, nakon intenzivnog rada pronašli 438 komada nakita od zlata koji je 24. januara, nakon izvršenog krivičnog dela razbojništva, otuđen iz „Zlatarne Celje“ na ulazu u Kazandžijsko sokače u centru Niša.

nakit 3

 

Policija je pronašla 107 prstena, 80 privezaka, 51 narukvicu, 41 ogrlicu, 24 lančića, 98 pari minđuša i 30 rasparnih minđuša, 5 broša i dve igle za kravatu, ukupne vrednosti od oko 16 i po miliona dinara. Pronađen nakit, odmah je vraćen obijenoj zlatari.

Podsetimo, J. V. (24) i I. V. (21) iz Niša, uhapšeni su 26. januara ove godine, zbog postojanja osnova sumnje da su 24. januara , u jutarnjim časovima, uz pretnju pištoljem, izvršili krivično delo razbojništvo u zlatari u Nišu i oduzeli nakit u većoj vrednosti.

– Na ovaj način postupljeno je u skladu sa izjašnjenjem Višeg javnog tužilaštva u Nišu da se sa okrivljenim sklopi sporazum o priznanju krivičnog dela ukoliko vrate nakit – saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Vraćeni nakit | Foto: MUP Srbije

Vraćeni nakit | Foto: MUP Srbije

 

Kako se pretpostavlja, lopovi su se u toku noći popeli na krov kuće u kojoj se nalazi „Zlatarna Celje“,

Kako ih niko nije primetio, verovatno su u toku noću uklonili crepove s krova i sakrili se na tavanu. Čekali su da radnica stigne jer bi obijanjem aktivirali alarm, a imali bi problema i da otvore sef.

U jutranjim satima, podavačica je ušla u prostoriju koja se nalazi iza prodajnog dela kako bi iz sefa uzela nakit i stavila ga u izlog. Razbojnici su verovatno kroz neki otvor posmatrali sef i čim ga je radnica otvorila, skočili su na nju kroz rupu na tavanici.

Obojica su na licu imali fantomke, a jedan je bio naoružan pištoljem. Zapretili su joj oružjem i zatražili da im preda nakit.

nakit 2

Prestravljena žena ih je poslušala, oni su plen strpali u torbu, a zatim je zaključali u toalet.

Nakon toga su izašli iz radnje, koju su takođe prethodno zaključali.

Ovi razbojnici su odranije poznati policiji po brojnim krivičnim delima, uključujući i pljačke zlatara, a u Nišu ih znaju kao „spajdermene“ jer su pre četiri godine bežali od policije skačući s krova na krov zgrada.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*