Niški komunalci podižu kredit od 1,3 miliona evra za novu mehanizaciju

Veće grada Niša dalo je saglasnost Javnom komunalnom preduzeću „Mediana“ da podigne kredit od 1,3 miliona evra, odnosno 150 miliona dinara za nabavku pet auto-smećara, isto toliko kamiona kipera i četiri auto-čistilice

Foto: M. Bukovac / Ilustracija

 

Direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović rekao je da će investicioni kredit za nabavku nove mehanizacije biti otplaćen za tri godine i to parama koje će gradu uplaćivati „Mediana“ na osnovu izmirenja starog duga.

On je kazao da će nabavka novih kamiona i auto-čistilica omogućiti „Mediani“ da unapredi svoje usluge, ali i da smanjiti troškove održavanja postojećeg voznog parka koji sada godišnje iznose 80 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, nabavka tri velike i jedne male auto-čistilice, omogućiće „Mediani“ da rashoduje stare čistilice i da poveća teritoriju grada koju čisti.

Pavlović je ukazao da će nabavkom novih auto-smećara biti zamenjeni stari koji su stari 25 i 30 godina, kao i da novi kiperi znače više kamiona na niškim ulicama koji tokom zime čiste sneg, jer ih „Mediana“ sada ima samo pet.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*