Niška tvrđava 52. put u rukama glumaca

Uz reči predsednice žirija Jelice Sretenović „Tvrđava je naša“ u Nišu su sinoć počeli 52. Filmski susreti. Na otvaranju je uručena nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“ glumici Svetlani Bojković

Foto: gradjanin.rs

 

Od ukupno 13 filmova u zvaničnoj konkurenciji sinoć su prikazani „Stado“ i „Ustav Republike Hrvatske“.

Filmski susreti otvoreni su uz dozu glamura na crvenom tepihu, brojne glumce na sceni Letnje pozornice i omiljenu rečenicu svih predsednica žirija, ove godine, glumice Jelice Sretenović koja je proglasila sedmodnevnu „vladavinu“ glumaca gradom.

– Ogromnu zahvalnost dugujemo gradu i niškoj publici, rekla je Svetlana Bojković kojoj je ove godine Udruženje filmskih glumaca dodelilo nagradu za životno delo „Pavle Vuisić“.

– Za mene lično, ova nagrada znači potvrdu da moj život koji sam posvetila glumi, da je dolazio do vaših srca i da je zato imao i još uvek ima smisla, rekla je Svetlana Bojković zahvaljujući se na priznanju.

Više od pola veka glumci rado dolaze u Niš. Citirajući Čehova, glumica Vesna Trivalić istakla je da je nežna duša i da joj festival u Nišu izgleda čarobno.

Pokrovitelji Grad Niš i Ministarstvo kulture, za Filmske susrete izdvojili su 16 miliona dinara, odnosno 3,5 miliona dinara, a organizatori su Niški kulturni centar i Udruženje filmskih glumaca.

 

 

(RTS)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*