Niš prvi u Srbiji dobija Dečiji urgentni centar

Prvi Dečiji urgentni centar u Srbiji biće otvoren u Nišu do kraja godine, najavio je direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović

Klinički centar, foto: M.Bukovac

 

Do kraja godine biće završena i Dečija hemato-onkološka klinika, dok će zgrada Ginekologije posebnim prolazom biti povezana sa zgradom u kojoj se nalaze Dečija interna klinika i Dečija hirurgija, rekao je Radovanović na konferenciji za novinare.

Urgentni centar za najmlađe biće otvoren u zgradi u kojoj se sada nalazi Klinika za neurologiju, rekao je Radovanović.

– Preseljenjem te klinike u novi Klinički centar stvoriće se uslovi za otvaranje Dečijeg urgentnog centra. Dečiji hirurg i pedijatar zbrinjavaće mališane, a na raspolaganju će im biti kompletna dijagnostika, kazao je Radovanović.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja nedavno je odobrilo 10 miliona dinara neophodnih za opremanje Dečije hemato-onkologije.

Radovanović je rekao da se razmišlja i o tome da Niš dobije dečiju bolnicu, pošto nema ustanovu koja pripada sekundarnom nivoa zdravstvene zaštite.

– Sa ministarstvom razgovramo o otvaranju dečije bolnice, ali će to morati da sačeka narednu godinu jer najpre moramo da završimo Dečiji urgentni centar i hemato-okologiju, naglasio je on.

 

(N1Info/Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*