Niš očekuje više od 3.000 turista za doček Nove godine

Tokom novogodišnjih praznika u Nišu se očekuje više od 3.000 turista, a najveći broj njih, verovatno oko 70 odsto, biće iz inostranstva, pre svega iz Bugarske, izjavio je direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić

 

Foto: JP Parking servis Niš

 

Prema Parlićevim rečima, svi hoteli su rasprodati, a još po neko mesto može da se pronađe u nekom od manjih hostela i prenoćišta.

Rasprodata su, dodao je Parlić, i skoro sva mesta u kafanama za doček Nove godine.

– Pored gostiju iz Bugarske koji tradicionalno u velikom broju dolaze u Niš, imaćemo za doček Nove godine i dosta gostiju iz Grčke, rekao je on.

Ugostitelj Zorislav Stanković rekao je da strani turisti dolaze u Niš prvenstveno zbog odlične hrane i muzike, kao i zbog toga što je u našim kafanama dozvoljeno pušenje.

On je rekao da se cene dočeka Nove godine u kafanama u Nišu nisu menjale poslednjih nekoliko godina i da iznose između 40 i 60 evra po osobi.

Prema rečima vlasnika jednog od najvećih niških hotela Ivana Spasića, interesovanje gostiju iz inostranstva za doček Nove godine u Nišu ove godine značajno je veće nego prošle.

On je kazao da su i vlasnici manjih hotela i apartmana uspeli da prodaju sve smeštajne kapacitete, i to još brže nego prethodnih godina.

Prema njegovim rečima, dobar rad aerodroma i uspostavljanje međunarodnih linija doprineli su boljoj popunjenosti niških hotela i hostela, ali su gradu potrebne i dodatne manifestacije da bi smeštajni kapaciteti bili popunjeni tokom čitave godine a ne samo za doček Nove godine.

 

(N1Info/Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*