Niš dobio novog gradonačelnika

 

Odbornici ukazali poverenje Darku Bulatoviću, kandidatu Srpske napredne stranke. Kako je penzionisani oficir odgovorio opoziciji

Foto: facebook.com/darkobulatovicsns

Foto: facebook.com/darkobulatovicsns

 

Izbor Darka Bulatovića (SNS) za novog gradonačelnika podržalo je 46 od ukupno 61 odbornika, osam ih je bilo protiv, a dva uzdržana. U istom “paketu” su izabrani i njegov zamenik Miloš Banđur, te članovi Gradskog veća koje je predložio novi čelnik grada na Nišavi.

Bulatovića su predložili naprednjaci, ali i njihovi koalicioni partneri iz SPS i SRS. Predhodno je – izborom prof. dr Mileta Ilića za zamenika predsednika Skupštine grada – kompletirano radno predsedništvo, pišu Novosti.

Novi gradonačelnik dolazi iz fotelje direktora leskovačke “Elektrodistribucije”, pre toga je vodio i “Jugoistok”, a dve godine je bio predsednik Gradske opštine Crveni krst. Inače je – penzionisano vojno lice.

S obzirom na to da je u biografiji – pored podatka da je osnivač SNS i član Glavnog odbora – napisao da je završio Pravni fakultet, njegov dojučerašnji partijski kolega Momir Stojanović tvrdi da su mu “priznate dve godine iz večernje Vojne škole”. I opozicija je izrazila sumnju u to da grad može da vodi neko ko je penzionisan iz zdravstvenih razloga…

– Završio sam dva državna fakulteta i bio jedan od najmlađih oficira u bivšoj SFRJ. Dva puta sam ranjavan, a jednom i zarobljen, pa se vojne karijere ne stidim – kaže Bulatović, najavljujući da će najpre promeniti odredbe Statuta grada koje se tiču organizacije rada Uprave, ali i izbora direktora javnih i komunalnih preduzeća, odnosno i ustanova.

I, prva novina koju su Nišlije primetile u prvim danima njegovog mandata je najava da će novi gradonačelnik takođe primati građane, te da će “pauk” vozila odnositi samo u “krajnjoj nuždi”.

ŠANSA

Na primedbu da je za članove Gradskog veća predložio neiskusne kadrove, Bulatović odgovara stavom da svakome treba pružiti priliku da se dokaže. Inače, novi članovi niške vlade su Bratislav Kačar, Tijana Đorđević Ilić, Miloš Milošević, Mihajlo Zdravković, Igor Vojinović, Bojan Krstić, Jelena Mitrovski, Saša Živić i Svetozar Aleksov.

Jedan komentar

  1. Niš dobio novog gradonačelnika
    Strasno! Sedeo u fotelji Generalnog Direktora Elektrodistribucije Nis, pa samo presao u fotelju Gradonacelnika Nisa! Samo promenio lokaciju i organizaciju. Sticem utisak kao da su svi ovi direktori rodjeni u direktorskim foteljama! I neverovatno kako im to ide od ruke! Promesajte malo karte, bre, Drugovi! Promesajte karte! Dajte novu facu! Sta se vrtite u krug ko da su vam dedovi i ocevi ostavili fotelje u nasledje!

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*