Niš dobio novi košarkaški teren posvećen Stefanu Joviću

Potpuno rekonstruisan teren koji je poneo ime našeg proslavljenog košarkaškog reprezentativca Stefana Jovića otvoren je sinoć u Nišu, čime se broj igrališta koje je Kompanija MOZZART obnovila u svojoj akciji „Sto terena za jednu igru“ popeo na zavidnih 63

Foto: Mozzart/Branko Starčević

 

Teren se nalazi u niškom naselju Trošarina, na uglu Ulice Branka Miljkovića i Bulevara Nemanjića, a Nišlije i Nišlijke će na njemu moći da igraju košarku u uslovima kakve imaju profesionalci – na specijalnoj podlozi, sa profesionalnim konstrukcijama, zglobni obručima i kliritnim tablama.

Pre presecanja vrpce posetioci su pratili revijalnu utakmici mladih sportista iz KK Niš, a loptu je, kako tradicija već nalaže, podbacio sam Jović. Popularni košarkaš Stefan Jović, trenutno član Bajerna iz Minhena, zahvalio je Kompaniji MOZZART što, u njegovom rodnom gradu, gde je i zavoleo igru pod obručima, sada jedan košarkaški teren nosi njegovo ime.

– Posebno mi je drago što će na ovom terenu mladi imati odlične uslove da naprave svoje prve košarkaške korake, zavole tu igru i možda jednog dana zasluže privilegiju da i oni dobiju teren koji će nositi njihovo ime, rekao je Jović.

Gradski većnik za omladinu i sport Niša Branislav Kačar rekao je na otvaranju da je ove godine prioritet grada bilo uređenje sportske infrastrukture u Nišu.

– Izuzetno nam je drago što u tom poslu nismo usamljeni. Ovom prilikom zahvaljujem Kompaniji MOZZART što pomažete rekonstrukciju košarkaških igrališta u Nišu, jer nam je i rekreativni sport podjednako važan kao i profesionalni, naglasio je Bulatović.

Kompanija MOZZART je postala sinonim za poslovni uspeh kao i za društveno odgovoran rad, čemu je umnogome doprinela akcija “Sto terena za jednu igru” u okviru koje je su do sada renovirana brojna košarkaška igrališta širom Srbije.

– Zadovoljstvo mi je što smo danas pred brojnim Nišlijama u prilici da svečano otvorimo još jedan u nizu košarkaških terena koje smo obnovili u našoj akciji, a na zadovoljstvo Mozzarta i svih građana naše zemlje. I danas se ovde okupilo najviše mladih, kojima je teren prvenstveno i namenjen i koji će ga najviše koristiti, a verujem da će se među njima naći oni koji će ostvariti svoje snove o profesionalnom bavljenju košarkom. Želim da naglasim i da naš karavan ovde ne staje. Već u petak očekuje nas otvaranje još jednog terena u Beogradu, a sledeće nedelje otvorićemo i obnovljeni košarkaški teren u Republici Srpskoj, u Doboju, istakao je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija u Kompaniji MOZZART.

Dodela zahvalnice mladom košarkašu prethodila je takmičenju u pogađanju trojki, u kom su najbolji šuteri iz Niša osvojili vredne novčane nagrade.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*