Niš dobija četiri nove fabrike

Nemački „Leoni” otvara nove pogone 25. aprila, odmah zatim biće privedena kraju izgradnja i počeće zapošljavanje u „IMI-ju” sa Filipina, „Cumtobelu” iz Austrije i hongkonškoj kompaniji „Džonson elektrik”

Foto: M.Bukovac

 

U senci brojnih događaja oko prenosa osnivačkih i upravljačkih prava Aerodroma „Konstantin Veliki” državi Srbije i priprema za potvrđen dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića 25. aprila, tema „broj jedan” poslednjih dana u gradu na Nišavi je privredno-ekonomski razvoj nekada uspešnog industrijskog centra.

Velika su nastojanja da se Niš vrati među najrazvijenije sredine u Srbiji i zbog toga, saopšteno je ovih dana, pored znatne pomoći države, grad mnogo toga čini i sam, piše Politika.

– Više kontinuiranih aktivnosti u ovoj i prethodne dve godine, donele su gradu stabilniji budžet. Niš se više ne zadužuje i dug koji je u 2016. godini bio čak 5,5 milijardi smanjili smo za više od dve trećine i sada je oko milijardu i 700 miliona dinara.

– Istovremeno smo uz pomoć Vlade Srbije i ministarstava znatno promenili privredni ambijent u gradu – s jedne strane sami i sopstvenim sredstvima unapređujemo gradsku infrastrukturu i komunalni sistem, a sa druge uz ogromnu pomoć države u nekoliko gradskih industrijskih zona već se završava veliki broj proizvodnih pogona.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*