Nikola prvi do Bogojavljenskog krsta u Nišu!

Dvadesetčetvorogodišnji Nikola Đorđević, student Elektronskog fakulteta u Nišu, vitez je ovogodišnjeg Bogajavljenskog plivanja koje je dvanaesti put održano u organizaciji Gradske opštine Medijana. Prvo mesto u Aleksincu, osvojio je rudar iz Bobovišta, Dejan Kostadinović

Nikola Đorđević, foto: GO Medijana

 

Nikola je plivao po drugi put za Časni krst. Motiv za učešće, kaže, želja je kaže da se dokaže da može da bude najbolji u ovom neobičnom takmičenju.

– Svi učesnici bogojavljenskog plivanja su pobednici. Jer, nije cilj da se pobedi, čast je učestvovati. Pobedu posvećujem porodici koja me je podržala – kaže Nikola, čiji se dve godine mlađi brat Uroš takođe takmičio.

– Gradska opština Medijana mnogim manifestacijama čuva tradiciju, plivanje na Bogojavljenje je jedna od njih. Ponosan sam na sve učesnike, divim se njihovoj hrabrosti. Ove smo godine napravili izuzetak, želeli da naglasimo hrabrost naše sugrađanke Jovanke Morović i uvrstili je u spisak plivača. Veliko hvala građanima što su došli da podrže učesnike plivanja i što prate svoju opštinu na događajima koje organizujemo – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Učesnici u Nišu, foto: GO Medijana

Svi učesnici plivanja takođe su dobili poklone od Gradske opštine Medijana – zahvalnicu za učešće, zlatni krstić, bade mantil.

Po tradiciji, na Bogojavljenje, u trci za Časni krst koji organizuje najveća niška opština učestvuje 19 plivača, od čega po jedan predstavnik Policijske uprave u Nišu, Žandarmerije i Vojske Srbije.

Ove godine napravljen je presedan, pa se za titulu viteza Časnog krsta, kao dvadeseti učesnik borila i Jovanka Morović apsolvent medicine i majka troje dece.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*