NEUSPELA PROVOKACIJA: Niški lekari pomogli dečaku koji je na majici imao amblem „Velike Albanije“

Fotografija dečaka u majici koja veliča „Veliku Albaniju“, a koja je snimljena u Kliničkom centru u Nišu, uzburkala je strasti na društvenim mrežama

Ovu fotografiju i tekst su prenele KM novine.

– Tačno je, juče je dovedeno dete iz Preševa na Dečju internu kliniku sa tom majicom, ali naši lekari nisu hteli dublje da ulaze u razloge takvog čina nego su odmah naložili roditeljima da skine majicu i obuče pižamu. Dečak je dobro – rečeno je u Kliničkom centru Niš.

Amblem koji je nesrećni mališan nosio na majici je isti onaj koji se na dronu pojavio na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija u Beogradu.

KM novine navode da su sliku snimili pacijenti i navode da ovaj uvredljivi anti-srpski čin služi na čast onima koji su ga obukli u tu odeću.

– Na Kosovu i Metohiji se svaki simbol države Srbije i Pravoslavni verski simbol smatra „nacionalističkim incidentom“ zbog čega tzv. „policija Kosova“ privodi one koji ih na sebi imaju, a odeću ili predmete oduzima. To, izgleda, nikome ne predstavlja prepreku da odvede albansko dete u Niš na lečenje i to sa istaknutim simbolom izrazito uvredljive anti-srpske ideje. Podsećanja radi pomenućemo da karte tzv. „velike“, ili kako sve češće kažu „etničke“ Albanije, obuhvata i srpsku teritoriju van Kosova i Metohije koja se prostire do Niša, komentariše ovaj portal.

 

(GrađaninKM Novine)

2 komentara

  1. gaji zmiju u njedrima
    jednog stavis pod sto drugog za sto sta ti misli ovaj dole isto misli i ovaj za stolom

  2. Malog sm%ada zajedno sa roditeljima je trebalo poslati u Albaniju da ga izlece a ne da uvek budemo dobricine

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*