NEŠTO NOVO! Otvoren „Južnjak“ – Prvi portal bez GRAMATIKU!

15301180_1369151049775930_1279331947_n

Južnjak – Prvi portal bez gramatiku!

 

Ovako, prvi internet portal, u koji se piše bez poštovanje zvaničnu gramatiku, simbolično je kršten Južnjak. Ko što i malo dete u Srbiju zna, da se na jug, priča dosta drugačije negoli na DNEVNIK 2, i da se južnjaci smatraju za „nepismeni“, „seljaci“, za „prosti“. Doduše, u svo to omalovažavanje zdušno su pomogle pojedine naše serije, i Siniša Pavić, jer su iskarikirale naš naglasak, i direktno ga vezale za loše osobine od likovi iz te serije, a tu mahom alavost, nepismenost, pokvarenost, pa i tupost.

Južnjak ima misiju da jug Srbiju, naš govor, i mentalitet, prikaže u jednu mnogo realniju sliku. Da prikaže da južnjaci nisu samo Šojić, Djoša i Tika, već da su naprotiv južnjaci Bora Stanković, Branko Miljković, Duško Radović, Žika Milenković, Dejan Stojiljković, i još mnoge veličine, vrlo uspešne u svoja zvanja.

 

Ovako u svojoj prvoj vesti, novootvoreni sajt objašnjava koja je njegova „misija“ u kojoj će isključivo vladati jedna pozitivna i „meraklijska atmosfera“, u kojoj neće biti crne hronike odnosno neka negativna pisanja. „Južnjak“ će služiti da se posetioci, mahom juga Srbije, vrlo zabave i oraspolože. Nesumnjivo je da će svi posetioci uz pomoć ovog jedinstvenog sajta vremenom moći razumeti film „Zona Zamfirova“ bez prevoda!

 

Ovaj simpatičan portal je juče krenuo sa radom, gotovo je sigurno da će vremenom biti sve popularniji i opravdati svoj cilj – da se ljudi zabave i oraspolože!

 

Ovde možete posetiti novi sajt –  Južnjak

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*