NESTALO 25 KILOGRAMA LEKOVA I 350 FLAŠA PIĆA IZ CARINSKOG MAGACINA U NIŠU: Sve završilo u slobodnoj prodaji bez potrebnih papira

U jednom niškom carinskom skladištu otkriveno je da nedostaje 350 flaša alkoholnih pića i 25 kilograma tableta „pantenol“, saopštila je Uprava carina Srbije

FOTO: CARINA SRBIJE

 

Reč je o alkoholnim pićima i tabletama koji su pušteni u slobodan promet pre okončanja carinskog postupka i naplate uvoznih dažbina – piše „Kurir“.

„Ovo je za poslednjih nedelju dana treće skladište u Nišu u kome su otkrivene nepravilnosti. Zahvaljujući razmeni informacija sa Poreskom upravom prethodno je otkriveno izuzimanje više od 30 tona robe ispod carinskog nadzora u dva skladišta u tom gradu. U svim otkrivenim slučajevima, odgovorna lica, držaoci skladišta, će najpre morati da izmire sve obaveze prema državi i plate uvozne dažbine (carinu, PDV i akcize) na robu koja nedostaje na stanju. Potom će pred nadležnim sudom odgovarati i zbog zloupotrebe robe pre okončanja carinskog postupka i nepropisnog vođenja evidencije“, piše u saopštenju.

 

Foto: CARINA SRBIJE

 

Iz Uprave carina Srbije poručili su da su držaoci skladišta u obavezi da prilikom njihovog otvaranja polože bankarsku garanciju koja omogućava da se dažbine naplate ukoliko se sa robom nešto desi pre okončanja postupka.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*