NESREĆA U GRČKOJ: Student iz Niša se teško povredio prilikom skoka u bazen

Student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Đ.A. iz Vranja teže je povređen u Grčkoj prilikom skoka u bazen i nalazi se u bolnici u Solunu, saopštili su sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu

Ilustracija

 

On je u bolnici u Solunu podvrgnut svim neophodnim dijagnostičkim i terapijskim protokolima.

Đ. A. je, kako saznaju Novosti, zadobio teške povrede vratnog dela kičme 9. juna u sportskom kampu u mestu Nea Fokea u Grčkoj gde se nalazio na obaveznoj praktičnoj nastavi iz nastavnog predmeta Aktivnosti u prirodi.

U saopštenju fakulteta koje ističe se da je do povređivanja došlo tako što je student samoinicijativno skočio u bazen, u vremenu planiranom za odmor a pre početka popodnevnog dela nastavnih aktivnosti.

U saopštenju ističu i da je nezgodi obaveštena porodica povređenog studenta, kao i konzulat Srbije u Grčkoj, sa kojima se, kažu sa Fakulteta sporta, ostvaruje dnevna komunikacija.

Inače, studenti su u Grčkoj boravili na obaveznoj praktičnoj nastavi iz nastavnog predmeta aktivnosti u prirodi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu u kampu u kome se obavlja praktični deo nastave koji podrazumeva razne aktivnosti poput jedrenja, ronjenja, skijanja na vodi…

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*