Nema više „Ćurdića“ na niškim ulicama!

U Direkciji navode da je glavni razlog nepoštovanje reda vožnje, a od sutra će Ćurdićeve linije preuzeti neki drugi prevoznik, do raspisivanja nove javne nabavke

Foto: NiškeVesti.rs

 

Nakon višemesečnog natezanja oko saradnje između Ćurdića i Direkcije, prelomljeno je da ugovor ipak bude raskinut. Problem koji je započeo kada su novi Ćurdićevi autobusi prebačeni u Beograd, zamenivši ih starim, kako kažu u  Direkciji, eskalirao je septembra, kada je sporni beogradski prevoznik počeo da izbacuje autobuse iz saobraćaja. Građani su uzalud čekali na stanicama.

Prevoznik Ćurdić je od septembra meseca ove godine, počeo sa znatnim odstupanjem od utvrđenog reda vožnje na liniji broj 6: Železnička stanica – Duvanište – Skopska, koje se ogledalo u svakodnevnom gubljenju polazaka na pomenutoj liniji, pogotovo u jutarnjem špicu kada putnici treba da odu na posao, u školu, na fakultet, kod lekara i slično – navode u Direkciji za Južne vesti.

Pored navedenog, prevoznik Ćurdić je, dodaju u Direkciji, u proteklom periodu u četiri navrata pretio da će da obustavi prevoz na linijama koje su mu poverene što, kako kažu, dodatno daje povod za zabrinutost u pouzdano obavljanje prevoza. Kako Ćurdić nije normalizovao polaske, u Direkciji su odlučili da raskinu ugovor.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*