Negira krivicu: Osumnjičeni za svirepo ubistvo starice u Nišu tvrdi da mu je namešteno

Igor Usainović (34) zvani Kung Fu, iz sela Rečica kod Žitorađe, koji se tereti da je 13. decembra 2015. na svirep način ubio Ružicu Talević (83) u njenom stanu u Nišu, negirao je krivicu u završnoj reči na ponovljenom suđenju

Foto: M. Bukovac

 

On je tvrdio da je policija podmetnula njegove otiske prstiju koji su pronađeni na cipelarniku u stanu ubijene.

Inače, Usainoviću je Apelacioni sud u Nišu ukinuo prvostepenu presudu na 30 godina zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Kako je tužilaštvo tvrdilo tokom suđenja i istrage, Usainović je 13. decembra 2015. pratio staricu od parka do njene zgrade. Potom se u popodnevnim satima raspitivao u kom stanu ona živi, da bi joj posle 18 sati zazvonio na vrata, pišu Novosti.

– On je nesrećnu staricu ugurao u trpezariju gde ju je oborio na pod i počeo da je davi stolnjakom oko vrata, a onda pedalom od bas gitare zadao više udaraca u glavu nanevši joj teške telesne povrede opasne po život – navedeno je u optužnici.

Pošto je ubio nesrećnu ženu, Usainović ju je opljačkao.

– U sadržaju nađenom ispod nokta ubijene žene utvrđen je DNK Usainovića, a na njegovom licu ogrebotina – rekla je zamenica VJT Dragana Pešić. – Na cipelarniku u stanu nađen je otisak njegovog prsta, a komšije su posvedočile da su toga dana videle u zgradi Usainovića. Ovim je dokazano da je počinio krivično delo.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*