NEČUVENO: Krali struju od Nišlija da bi zadovoljili šefove u Beogradu!?

Policija je uhapsila troje zaposlenih u javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ Niš jer su „pumpali“ kilovate u 163 domaćinstva kako bi „Elektrodistribucija Niš“ naplaćivala znatno više račune oštećenim Nišlijama. Oni su „napumpali“ 1.123.675 kilovat časova i time 163 domaćinstva oštetili za čak pet miliona dinara. Uhapšeni su M.P. (35), M.S. (33) i K.Š. (37)

Foto: gradjanin.rs

 

Postoji sumnja da je M.P. kao rukovodilac službe za kontrolu mernih mesta, iskorišćavanjem svog službenog položaja, kao direktno pretpostavljeni, osumnjičenoj službenicima K.Š prvo naložio, a zatim i diktirao da u službene spise, „čitačke kartone“ od januara 2017. godine, upisuje neistinite podatke o količini utrošene električne energije u kilovat-časovima za mesec decembar 2016. godine, za 163 brojila u domaćinstvima. Sumnja se da je osumnjičenom M.P. u tome, prema prethodnom dogovoru, pomogao i osumnjičeni službenik M.S. koji je K.Š. takođe diktirao neistinite podatke o stanju brojila koje je ona upisivala u „čitačke kartone“, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova republike Srbije.

Neshvatljiva je namera ovih mladih službenika, a sve se svodi na to da su se „uvlačili“ šefovima u Beogradu, a na osnovu krađe od Nišlija?

Postoje osnovi sumnje da je tako sačinjene „ čitačke kartone“ osumnjičeni M.P. dalje predao službi za obračun i naplatu utrošene električne energije, sa uvećanom potrošnjom za 1.123.675 kilovat časova, a sve u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od najmanje 5.093.301 dinara pravnom licu EPS Distribucija“ DOO Beograd ogranak „Elektrodistribucija Niš“. Na taj način korisnicima električne energije, osumnjičeni M.P. naneo bi štetu u navedenom iznosu, a namera mu je, kao se sumnja, bila da prikaže povoljnije rezultate poslovanja javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ EDB Niš za poslovnu 2016. godinu, od stvarno ostvarenih, zaključuje se u objavi policije.

 

Ukoliko se na sudu dokaže da su 163 doma na ovaj način opljačkana, to će biti presedan jer se tako nešto još nije dogodilo u Nišu. I postavlja se pitanje, da li je ovo samo otkriveni slučaj kao i da li ih je još bilo u prošlosti? – piše „Građanin“.

4 komentara

 1. imaju oni jos sistema za prevaru naroda.
  kad kazem oni mislim na radnike eps-a. odredjena grupa radi vec uveliko u nisu.
  ostecuju sami plombe prilikom ocitavanja a sledeceg meseca pisu prijave ljudima sto su im brojila ostecena i etiketiraju ih kao potencionalne kradljivce elektricne energije.
  prilikom ocitavanja stanjana strojomerima ako se ocitavaju strujomeri u zgradi nikad niko nije prisutan od stanara. tako da imaju potpunu slobodu da kvare i unistavaju plombe.
  narod je ogorcen s razlogom na njih.

 2. Ko zna koliko su nas pokrali za sve te godine…Verovatno ce da ovaj sef postane direktor distribucije za neko vreme posto je covek tako uspesan u kradji.Naravno posto uzme odstetu za sudjenje…

 3. Zato nam je dolazila struja u decembru po 70 000 rsd !!!!!!!!!!!!!!!
  Pod mac

 4. Kradje je bilo i oktobra 2016. godine kada su računi bili dva i tri puta veći od uobičajenog.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*