NAVODIO MALOLETNIKA NA SEKS: Pedofil osuđen na tri godine zatvora

Nišlija Dušan T. (51) nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora jer je 30. maja 2015. godine u naselju Brzi Brod pokušao seksualni odnos koji uključuje sodomiju, sa trinaestogodišnjim komšijom

Foto: M.Bukovac

 

Pedofila i njegovu žrtvu u šumarku jednog preko drugog zatekao je brat dečaka, što je manijaka i sprečilo da ostvari izopačenu nameru. Iako zakon za ovo delo propisuje kaznu od pet do dvanaest godina zatvora, Dušanu je izrečena blaža zbog olakšavajućih okolnosti uključujući i to što je otac troje maloletne dece.

Oštećeni maloletnik je na saslušanju pred sudom priznao je da je pristao na seks ali na nagovor komšije.

– Dušana sam sreo na putu ka groblju gde sam krenuo da uzmem torbu koju sam tamo zaboravio dok sam sa roditeljima bio na Zadušnicama. On mi je rekao „Ajde, ako hoćeš, ovo, ono…“. Razumeo sam šta hoće i rekao sam mu „Ajde“ – ispričao je trinaestogodišnjak.

Dečak je sklonio bicikl u šumarak da ne bi bili primećeni, a zatim su se obojica svukli. Nakon toga, Dušan je klekao na zemlju oslanjajući se na ruke i kolena dok mu je trinaestogodišnjak prišao otpozadi i pokušao da prodre svojim polnim organom u njegov anus. Međutim, pre nego što je došlo do analnog seksa naišao je dečakov brat kojeg su roditelji poslali da ga nađe, piše Telegraf.

– Iz žbunja sam čuo Dušanov glas „Nemoj tako, nezgodno mi je“. Kada sam prišao video sam optuženog kako kleči sa golom zadnjicom, dokje moj brat bio preko njega, takođe nag. Pitao sam ih šta rade, a optuženi mi je rekao „Kenjamo“. Ja sam im rekao da znam šta rade i da završe. Brat mi je odgovorio da su završili i pošao je sa mnom kući – posvedočio je žrtvin brat.

Manijak se pred sudom pravdao alkoholizmom i čak isticao da ga je na seks prisilio maloletnik.

Sudskim veštačenjem ustanovljeno je da Dušan jeste zavistan od alkohola te da je njegova konzumacija dovela do poremećaja ličnosti uključujući i popuštanje mehanizma kontrole, ali da je u vreme izvršenja dela bio uračunljiv te da nema osnova za isključenje njegove krivične odgovornosti.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*