Do narednog leta čak 6 novih linija iz Niša

 

Direktor niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladica Đurđanović izjavio je danas na gradskoj Skupštini , obrazlagajući predlog izmena i dopuna programa poslovanja aerodroma za 2016.godinu, da bi već od jesenji aerodrom mogao da ponudi nove destinacije, dok bi do leta naredne godine u ponudi moglo da se nađe ukupno 15 linija.

aerodrom_konstantin_veliki

Nekoliko novih avion-kompanija iskazalo je interesovanje za letove sa niškog aerodroma. Direktor aerodroma Vladica Đurđanović prošlog meseca izjavio je da su EasyJet i Pegasus iskazali interesovanje za letove do Engleske odnosno Istanbula, dok je direktor Turističke organizacije Niša takođe za medije govorio o mogućnosti da nove avio-kompanije lete iz Niša pominjajući pritom Eurowings i Norwegian.

Podsetimo da je sa niškog aerodroma nakon godinu dana pauze u redovnim putničkim letovima iz Niša krajem juna 2015 poletao prvi niskotarifni avio prevozilac Wizz Air ka Bazelu i Malmeu, što je na kraju godine posle 9 godina rezultiralo novim rekordom broja putnika preko 36.000, piše Fly from Niš.

Ove godine zahvaljujućim tim letovima i druge kompanije zainteresovale su se za letove iz Niša, što je rezultiralo najavu za otvaranje 7 novih linija i dolazak najvećeg niskotarifno avio prevozionca Ryanair-a koji će svoje prvi let zvanično obaviti do Berlina 4.septembra. Ove godine rukovodstvo aerodroma očekuje da će broj putnika premašiti cifru oko 120 hiljada putnika na kraju 2016.

Najavom novih linija cifra od preko 300 hiljada putnika na kraju naredne godine biće sigurno ostvariva.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*