NAPADNUTA aktivistinja Vuka Jeremića u Nišu; MUP: Identifikovan napadač

Aktivistkinja Tima Vuka Jeremića A.P. (20) napadnuta u centru Niša dok je delila letke, policija otkrila identitet napadača

Mesto napada u samom centu grada
Foto: M.Bukovac

 

U Nišu je u petak oko 13 časova napadnuta aktivistkinja Tima Vuka Jeremića A.P. (20) dok je delila promotivni materijal građanima u centru grada kod hotela Ambasador.

Prema informacijama koje je saopštio tim Vuka Jeremića, devojka je povređena u predelu oka i pretpostavlja se da joj je pukla arkada. Prišao joj je nepoznati mladić, udario je u glavu, opsovao i pobegao.

Policija je neposredno nakon incidenta identifikovala S.C. (33),  koji je udario aktivistkinju Jeremića. Policija intenzivno traga za tridesettrogodišnjim mladićem, kaže se u saopštenju MUP-a.

Tim Vuka Jeremića najoštrije osuđuje svaki vid fizičkog obračuna, posebno u političke svrhe, a naročito nasilje prema ženama i mladima. Oni ističu da incident u Nišu dogodio samo dan nakon što su ministra policije pismom obavestili o svim napadima na aktiviste tima Vuka Jeremića od početka kampanje.

 

MUP:UHAPŠEN NAPADAČ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su S.C. (34), osumnjičenog da je danas oko 13.00 časova, u Nišu, udario aktivistkinju predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, nanevši joj lakše povrede u predelu lica, saopštio jer MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*