NAPAD SRPOM U NIŠU: Izbodeni mladić još u kritičnom stanju

Lekari se bore za život Marka M. (28) koji je u Nišu napadnut zbog parking mesta

Ilustracija
Foto: M. Bukovac

 

Marko M. (28) i dalje je u teškom zdravstvenom stanju, a lekari se bire za njegov život, nakon što je u parku Svetog Save u Nišu uboden srpom u leđa. Njega je, kako se sumnja, M.P. (31) napao u četvrtak posle bezazlene svađe oko parking mesta. Tom prilikom Marku su oštećena oba plućna krila, i zbog toga je imao čak tri operacije.

– Pacijent je životno ugrožen i nalazi se na intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju – rekli su u KC Niš.

Krvavi obračun dvojice Nišlija prerastao je u pokušaj ubistva, zbog čega je napadaču M.P.(31) po nalogu Višeg javnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati. Nakon saslušanja tužilac će odlučiti da li će mu biti predložen pritvor.

Kako su za Novosti ispričali očevici nemilog događaja, svađa oko parking mesta mogla je da se završi i fatalno da nije bilo brze intervencije inspektora niške policije Milana Ilića. On se tu slučajno zadesio skočivši na napadača.

– Sedeo sam ispred kafića, kada su se na desetak metara od mene posvađala dva mlađa čoveka – ispričao je Dragan S. – Onaj stariji je počeo da psuje mlađeg, koji je iznosio neke pakete iz svog automobila. Napadnuti nije odgovarao na njegove provokacije pa je ovaj otišao do svog automobila i izvadio srp. Dok je mlađi nosio neke pakete ka kafiću, napadač sa srpom ga je sustigao i zario mu sečivo u leđa. Povređeni se srušio na pločnik i počeo da puzi uzvikujući „Umirem, umirem“ dok mu je krv šikljala iz leđa.

Dragan dodaje da je zapomaganje čuo krupniji momak koji je počeo da viče na napadača u trenutku kada je zamahnuo po drugi put da dotuče napadnutog.

– Taj momak, goloruk se bacio na napadača, oborio ga na pločnik i oteo mu srp. Kasnije se ispostavilo da je to u stvari inpektor niške policije koji se tu slučajno našao – ispričao je očividac.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*