Najuspešnijim đacima dodeljene Vidovdanske nagrade (VIDEO)

 

Kako bi bili motivisani da nastave da nižu uspehe, talentovanim đacima osnovnih i srednjih škola Grad svake godine dodeljuje Vidovdanske nagrade. U takozvanom drugom krugu, 12 učenika dobilo je novčane nagrade kao podsticaj da i dalje rade na svom razvoju.

Foto: facebook.com/gradonacelnikperisic

Foto: facebook.com/gradonacelnikperisic

 

Svake godine u skladu sa odlukom o podsticaju razvoja talentovanih učenika i studenata, Grad nagrađuje đake osnovnih i srdenjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim ili međunarodnim takmičenjima koja je ministarstvo prosvete i sporta utvrdilo kalendarom takmičenja za školsku 2013/14.

S obzirom na to da se neka takmičenja održavaju posla termina predviđenog za dodelu Vidovdanskih nagrada tačnije juna organizovan je drugi krug, a u njemu 12 dobitnika. Među njima i Strahinja Marković, učenik Muzičke škole.

Inače, ovim nagradama Grad želi da motiviše đake da nastave da rade na sebi.

Odluke Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata utvđena je visina novčanih nagrada zavisno od nivoa takmičenja i osvojenog mesta i kreće se od 6 do 12 hiljada dinara. Za drugi krug je ukupno izdvojeno je iz gradskog budžeta 184.500,00 dinara.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*