Nadzor nad gradilištem KC Niš preuzima Vlada Srbije

Striktnu kontrolu sprovodiće Radna grupa formirana u sklopu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, čiji je direktor Marko Blagojević

Foto: T.Todorović

 

Na inicijativu premijera Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Vlada Srbije donela je odluku o formiranju Radne grupe za Klinički centar Niš.

Kako je za „Politiku“ objasnio generalni direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović, zadatak ovog ekspertskog tima biće praćenje i striktna kontrola daljeg toka izgradnje do okončanja posla.

Podsetimo, rok za završetak, koji je Vladi Srbije garantovao glavni izvođač italijanska firma „Inso”, bio je 27. mart, zatim se ispostavilo da ni drugi termin, 30. maj, neće biti ispoštovan.

Kako je „Politika” objavila pre nedelju dana, u Ministarstvu zdravlja je procenjeno da objekat neće biti gotov pre kraja godine, ukoliko se nešto radikalno ne promeni.

Radna grupa biće u sklopu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Srbije, koju vodi Marko Blagojević. U njoj će biti stručnjaci i inženjeri koji su prethodnih dana bili uključeni u analizu do sada urađenog i trenutnog stanja na gradilištu. Stručni tim imaće zadatak da otkloni sve uočene manjkavosti u koordinisanju završetaka ovog projekta, pre svega u neadekvatnom angažovanju podizvođača, kako bi se stvorili uslovi za što je moguće skoriji završetak radova – kaže prof. dr Radovanović.

 

Foto: T. Todorović

 

Direktor KC Niš je naglasio da prema odlukama Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja više ne sme da bude nikakvih zastoja na gradilištu.

Zbog svega lošeg što je utvrđeno u minulih desetak dana, na planu organizacije rada i prikrivanja prave istine o izgradnji centra, postoji čvrsta rešenost da se više ne dozvole nikakve improvizacije i ponavljanje propusta. Pre svega, broj od oko 500 radnika, koliko je trenutno na gradilištu, mora bez odlaganja da bude povećan – ističe dr Radovanović.

Takođe, naglašava prvi čovek niškog Kliničkog centra, Vlada Srbije, Ministarstvo zdravlja i sam KC Niš neće odustati od utvrđivanja odgovornosti zbog propusta i probijanja rokova za završetak radova – piše „Politika“.

Tu nema nikakve dileme, svi koji su u lancu krivi za kašnjenje snosiće pojedinačnu i grupnu odgovornost – zaključuje prof. dr Zoran Radovanović.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*