Na Filmskim susretima u Nišu tri domaće premijere

Tri srpske premijere na Filmskim susretima u Nišu

Ilustracija, foto: gradjanin.rs

 

Od 12 filmova, koliko će ove godine biti prikazani u takmičarskom programu na Festivalu glumačkih ostvarenja – Filmski susreti u Nišu, od 25. do 31. avgusta na Tvrđavi, tri su srpske premijere: „Granice-kiše“ Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, „Južni vetar“ Miloša Avramovića i „Zlogonje“ Raška Miljkovića

Organizator festivala Niški kulturni centar najavljuje zanimljiv prateći program a poseban deo biće posvećen našim glumačkim velikanima. Planirana je promocija monografije o Bati Živojinoviću, izložba slika „Smoki u Nišu“ o Ljubiši Samardžiću, ali i okrugli sto posvećen Nebojši Glogovcu, pišu Novosti.

Publika će moći da u glavnom programu gleda i filmove „Izgrednici“ Dejana Zečevića, „Ederlezi rajzing“ Lazara Bodrože, „Prokleti pas“ Dragana Pešikana, „O bubicama i herojima“ Petra Pašića, „Patuljci sa naslovnih strana“ Milorada Milinkovića ali i dva hrvatska filma, „Agape“ i „Komiksans“ u kome zapažene uloge imaju srpski glumci. Svojevrsnu filmsku premijeru imaće i film „Meso“ Saše Hajdukovića po kome je rađena i TV serija.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*