MLADI NIŠKI NAUČNICI: I kriminalci se više poštuju nego naučni talenti!

Jedna od stvari koju je obeležio „Forum mladih naučnika“ u Nišu je i žestoka rasprava omladine koja traži poštovanje za svoj naučnički rad

Foto: gradjanin.rs

 

Konferencija „Forum mladih naučnika“ svakako uspešno je završena. Veliki broj mladih, učesnika i gostiju prisustvovao samoj konferenciji. Specijalni gost konferencije bio je Ben Lang, čuveni preduzetnik iz Izraela. Zaključak konferencije je da ako se nešto ne promeni, mladi talenti odlaze.  Sigurno da ova goruća tema nije bila u prvom planu same konferencije, već dostignuća mladih niških naučnika, ali je „odjeknula“ na skupu – piše gradjanin.rs

Jedan od organizatora Jovan Milić, kaže da se vrlo burna rasprava povela o tome šta lokalna samouprava i republika učinila i čini da mladi u Nišu imaju uslovbe za napredovanje.

Da, omladina iz Gimnazije „9. maj“ je povela raspravu na tu temu, a jedan od govornika je upravo izustio to da „ukoliko se nešto ne promeni, talenti odlaze odavde“. Čak su se mnogi složili sa drugim govornikom koji je rekao da se ovde više poštuju kriminalci nego mladi talenti i naučnici. Uglavnom su mladi tražili više poštovanja koje se odnosi na njihov napredak, razvoj, dodatnu edukaciju… – kaže Milić.

 

Foto: gradjanin.rs

 

Forum je zvanično otvorio Miloš Banđur, zamenik Gradonačelnika Niša. Prisutnima su se obratili: Marina Kostić, načelnica sekretarijata za obrazovanje, Prof.dr Miroslav Milutinović, predsednik opštine „Crveni Krst“, Branimir Acković, centar za promociju nauke i mladi talenti.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*