Ministarka Mihajlović: Niko ništa ne odnosi iz Niša i niko ništa ne uzima Nišlijama

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da i dalje smatra da niški aerodrom Konstantin Veliki treba da bude u vlasništvu države i da su protiv toga samo oni koji misle da su „stručnjaci“ samo na osnovu toga što su se vozili avionom

Foto: gradjanin.rs

 

– Moje mišljenje je da aerodrom Niš treba da bude u vlasništu Republike Srbije i sve stručne argumente sam dala ne samo Vladi Srbije, već i rukovodstvu Niša, koje jeste vlasnik aerodroma. Mislim da je to jedini put da na najbolji i najbrži i najefikasniji način nastavimo sa razvojem aerodroma Niš – rekla je Mihajlović novinarima na pitanje kako komentariše talas nezadovoljstva zbog preuzimanja tog aerodroma od strane države.

Kako je poručila, „niko ništa ne odnosi iz Niša i niko ništa ne uzima Nišlijama“.

Mihajlović ističe da pojedini pokušavaju od toga da naprave političku priču, ali da to nije pitanje politike već pitanje razvoja cele Sbije.

– Nije Niš van Srbije, niti je Srbija van Niša, Srbija je u Nišu – poručila je Mihajlović.

Kako kaže, nema tu nikakvih promena ni po pitanju zapošljavanja, tako da se ništa ne menja u tom smislu.

– Ali, menja se način na koji država želi da nastavi dalja ulaganja u niški aerodrom. Kada pominjete talas nezadovoljstva stručnjaka i stručne javnosti, ovih dana sam slušala te stručnjake i ja bih rekla da od tih stručnjaka od te struke stoji možda samo njihova vožnja avionom.

Prema njenim rečima, sa druge strane analize i podaci ministarstva i pravih stručnjaka kažu drugačije.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*