Meštani Ostrovice danas popodne, nakon 100 i više dana, dobili vodu!

 

Meštani naselja Ostrovica i Sveta Petka kod Niša, danas popodne posle 17 časova su nakon sto i kusur dana, ipak, dobili vodu! Kroz slavine domova 800 meštana ova dva naselja je potekla voda što je izazvalo pravo radosno iznenađenje jer kako nam rekoše „najzad će i kupanje, kuvanje ručka i ostalo biti dostojno čoveka“.

Foto: ntv.rs

Foto: ntv.rs

 

Slavko Bogdanović jedan od meštana Ostrovice kaže da je ovo odlučeno posle današnjeg sastanka sa predstavnikom opštine Niška Banja, Nebojšom Krstićem i Kamenoloma.

– Odlučeno je da nam vodu puste do petka, a dotle bi mi trebali da uplatimo neki dug za struju od 150.000 dinara. I to da uplatimo direktno EPS-u, iako ako išta dugujemo mi dugujemo kamenolomu odnosno preduzeću „Partizanski put“. Kako će to ići, za sada ne znam, bitno je da smo rešili da nam puste vodu, da se napokon okupamo kao ljudi. Ovde je uvek postojala opasnost od požara, a teško je biti bez vode na ovim vrućinama.

Meštani ovih naselja su ostali bez vode jer im je preduzeće „Partizanski put“ uskratilo struju za pumpe koje su distribuirale vodu. Meštani ne priznaju dug od 1,8 miliona dinara koliko ih „tereti“ ovo preduzeće. Nakon nekoliko sastanaka, njima je uskraćen dovod struje tako da su ostali i bez vode. U ova dva naselja je pretila humanitarna katastofa jer su temperature visoke, a vode nije bilo dugo.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*