MATEMATIČKI GENIJE IZ NIŠA: Miloš Jovanović izgovorio 1200 brojeva u nizu!

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana broja PI, koji se svake godine obeležava sredinom marta u gimnaziji Bora Stanković, održano je takmičenje u memorisanju PI broja. Učenici niške Pravno-poslovne škole imali su dva predstavnika koja su zauzela prve dve pozicije

Foto: www.belami.rs

 

Miloš Jovanović, koji je i pobednik ovog takmičenja, oborio je državni rekord sa izgovorenih 1200 decimala!

Od ukupno 6 kandidata koliko ih je uzelo učešće na ovom takmičenju, njih dvojica bili su izPravno-poslovne škole.

„Naši učenici zabeležili su sjajne rezultate na ovom takmičenju. Učenik 2. razreda na smeru Tehničara zaštite od požara, Miloš Jovanović sa izgovorenih 1200 decimala oborio je dosadašnji državni rekord iz 2016. koji je iznosio 1140 decimala.“ ponosno ističe profesorka matematike Milena Nikolić za Niške Vesti.rs

Odličan rezultat imao je i drugoplasirani takmičar, koji takođe dolazi iz ove škole, Đorđe Nedeljković, učenik 4. razreda na smeru Pravni tehničar. On je izgovorio 834 decimala, sa znatno velikom prednošću u odnosu na trećeplasiranog takmičara.

Miloš je istakao da mu je fotografsko pamćenje pomoglo da dođe do ovog zapaženog rezultata i upamti čak  1200 brojeva poređenih u nizu bez ikakve logičke povezanosti.

„Veoma sam zadovoljan svojom pobedom na ovom takmičenju. Značiće mi puno i u budućnosti i pomagaće kod ostalih predmeta prilikom učenja. Sa ovog takmičenja nosim fenomenalne utiske, nisam verovao da ću toliko da postignem, ali trud se isplatio.“ izneo je svoje impresije, genije – Miloš Jovanović.

Takmićenje već pet godina organizuje Gimnazija “Bora Stanković”, ali je ove godine napravila korak dalje i izazov u memorisanju decemabala broja PI ponudila učenicima svih srednjih škola u Nišu, pa i onima koji više nisu srednjoškolci ali su zainteresovani za ovo takmičenje.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*