Male boginje i u fabrici “Yura” u Nišu?

Anonimno pismo, prosleđeno medijima u Nišu da je u fabrici “Yura” zavladala epidemija zabrinula je javnost u ovom gradu

Ilustracija, foto: gradjanin.rs

 

– Po svedočenju radnika YURE koji su hteli da ostanu anoniman, u ponedeljak je samo u prvoj smeni odsustvovalo 15 radnika zbog epidemije malih boginja, a sumnja se da u ostalim sektorima ima oko 25 osoba koji su odsustvovali s posla zbog malih boginja. Radnici strahuju za svoje i zdravlje svojih porodica jer dosta ljudi dolazi na posao, a da ne znaju za epidemiju i da možda i oni nisu inficirani, navodi se u pismu.

U Higijenskom zavodu nam potvrđuju da za sada u ovoj fabrici ima desetoro obolelih, a da se sumnja još u dvadeset radnika da su inficirani.

– Velika većina radnika se plasi da dodje na posao s obzirom na epidemiju I sumnjaju da uslovi rada i suvise uticu na epidemiju. Radnici upozoravaju na loše uslove i okolinu rada te apeluju na medije, javnost i rukovodstvo na reakciju zbog ovog problema, zaključuje se u pismu radnika Yure.

U ovoj fabrici od šefova niko nije javno hteo da pojasni koje su mere zaštite od malih boginja u Yuri, ali  je jedan od rukovodioca potvrdio za portal Gradjanin prisustvo ovog obolenja.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*