MAJKA I SIN POGINULI OD STUJNOG UDARA: Deca, trudnica i invalidi žive bez struje godinama

Strašna smrt juče je pogodila Darka M.(16) i njegovu majku M.M.(46) iz sela Glogovica kod Aleksinca. U kući je ostao Darkov otac sa dve ćerke

Aleksinac
Foto: M.S.

 

Njihova kuća je jedna od 30 porodica iz ovog i sela Lužane i Nozrina kojima je pre mesec dana isključena struja.

Kada je naišlo ponovo hladno vreme ovih dana, oni su se nekako priključili da imaju struju. Jak vetar je juče oborio kabl, a Darko je hteo da ga uzme i ponovo priključi. Poginuo je od strujnog udara, a majka je pohitala da ga spasi pa je i ona pogiunula, priča Ranko Filipović iz sela Lužane koji sa četvoro dece živi već šest godina bez struje!

 

 

Darko i njegova majka su bili siromašni. Imali su dug za struju i nemajući novac da je plate, živeli su bez nje.

Strašno je šta se radi s nama. U 30 kuća ima toliko dece, jedna trudnica živi bez struje, a trebalo bi da se porodi za mesec dana, tu su stari i invalidi. Na nas su svi zaboravili – priča Ranko Filipović koji kaže da niko iz niške Elektrodistribucije neće da ih primi na razgovor da bi im makar „prikačio“ struju za sijalicu.

On kaže da je nekada pre sedam ili osam godina imao dug za struju 300.000 dinara, da bi taj dug sa kamatama dostigao čak 750.000 dinara.

Kada se sve svede, meni za ponovno uključenje struje traže oko 10.000 evra!? Na sudu sam dokazao da krađe struje nije bilo, a ja taj novac ne mogu nikada da zaradim – priča Filipović.

On napominje da će danas majka i sin biti sahranjeni, a povorka će poći ispred filijale EPS-a u Aleksincu – piše „gradjanin.rs“.

Jedan komentar

  1. Struja mora da se plaća a nelegalni priključak je krivično delo.
    Grejanje na struju treba i mora da bude najskuplje.
    Žao mi je dečaka i njegove majke ali ovo treba da bude pouka svima koji pokušavaju da se nestručno igraju sa strujom.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*