LEPE VESTI ZA JUBILEJ: Vlada Srbije ulaže još 6,5 miliona evra u razvoj aerodroma Niš

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavila je danas da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u aerodrom „Konstantin Veliki“ jer je od velikog značaja za ovaj deo Srbije. Prema njenim rečima plan je da se do 2019.godine uloži dodatnih 6,5 miliona evra u opremanje i proširenje postojećih kapaciteta.

Foto:facebook.com/nisairport

Foto:facebook.com/nisairport

 

Ona je istakla da je do sada uloženo 4,5 miliona evra, i da će nastaviti u saradnji sa gradom da niški aerodrom učine što komercijalnijim, jer je pred aerodromom velika budućnost koja je značajna za celu Srbiju.

– Niš je centar jugoistoka Srbije i veoma je značajna tranzitna ruta za ceo region. Veoma je važno da se Niš razvija u svakom obliku tranzitnog saobraćaja – rekla je ministarka.

Čitajući upravo naš tekst na temu 30 godina aerodroma, ministarska Mihajlović rekla je da se eto posle skoro 25 od 30 godina neulaganja konačno nešto konkrentno uradilio i da će se sa tim nastaviti.

– Odavde je pre 30 godina, mislim na jučerašnji dan, prvi put sleteo avion. Dakle posle 30 godina i neulaganja preko 25, mi danas možemo da kažemo da je pred niškim aerodromom jeste jedna važna i velika mogućnost bitna za celu Srbiju – istakla je Mihajlovićeva.

Foto:facebook.com/nisairport

Foto:facebook.com/nisairport

 

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, još jednom je ponovio da će aerodrom zahvaljujući Kontroli letenja Srbija i Crna Gora(SMATSA) od naredne godine biti tehnički opremljeniji aerodrom kroz izgradnju novog tornja i postavljanje uređaja za instrumentalno sletanje aviona pri smanjenoj vidljivosti(ILS CAT I).

– Rekonstrukcija i proširenje terminalne zgrade koja za posledicu treba da ima veći sadržaj i mogućnost opsluživanja najmanje dva aviona istovremeno. Do sada smo imali i imamo mogućnost da oplužimo jedan avion – rekao je Bulatović.

Gradonačelnik istakao je i da u narednom periodu doći do zanavljanja i unapređenja aerodromske opreme koji će doprineti još većoj bezbednosti.

On je podsetio da će za 20-tak dana sa niškog aerodroma biti pokrenute i još 3 nove linije Ryanair-a i to ka Diseldorfu – Weeze, Bratislavi i Milanu-Bergamo.

Podsetimo da trenutno sa niškog aerodroma možete leteti Wizz Air-om do Bazela, Malmea, Ajndhovena, Dortmunda, Memingena, i Ryanair-om do Berlina.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*