Leoni u Nišu povećava broj zaposlenih, uskoro kompletno opremljen

Kompanija Leoni, koja proizvodi automobilske kablove, u Srbiji je od 2009. godine investirala 75 miliona evra. Posle Prokuplja i Doljevca, prošle godine otvoren je pogon i u Nišu, a danas je ta nemačka kompanija predstavila rezultate rada u Srbiji za prethodnu godinu

Rad u fabrici, foto: M.S.

 

U prošloj godini Kompanija „Leoni“ investirala je u svoje fabrike u Srbiji 24 milona evra i ostvarila izvoz od 145 miliona evra. U tri pogona zaposleno je skoro šest hiljada radnika.

Radnici su zadovoljni što je plata redovna, što imaju dobre uslove za rad i mogućnost da napreduju.

– Radim dve godine i već sam došao do pozicije vođe smene, kaže jedan od njih.

U ovim pogonima na jugu Srbije proizvode se kablovi za vodeće svetske automobilske kompanije. Pogon u Nišu, u kome je proizvodnja počela prošle godine biće završen do aprila, kada će početi da radi punim kapacitetom.

– U našem pogonu u Nišu trenutno je zaposleno više od hiljadu radnika, a do kraja 2019. biće ih 2.200, naglašava za RTS Klemens Saks, direktor Kompanije „Leoni“. „Veoma sam zadovoljan radom svih radnika u Srbiji, a imamo dobru saradnju i sa državom i lokalnim samoupravama.

Za ovu godinu u planu je otvaranje još jedne fabrike u Kraljevu gde će posla biti za 4 do 5 hiljada radnika. Ovde ističu indirektni doprinos razvoju ovog dela Srbije smanjenjem stope nezaposlenosti, ulaganjem u opremanje vrtića i škola, i širenjem mreže dobavljača.

 

Jedan komentar

  1. Mnogo to sve lepo zvuci iz njohovog ugla jel pitao neko nesto nekog radnika da se izjada da isprica sta sve trpi za tu njihovu redovnu.minimalnu platu. Da se isprica sta sve odnosi jedan dan bolovanja da se isprica kako „placaju“ prekovremene sate I kako se mogucnost napredovanja svodi na veze a ne na kvalitet I znanje. Tako da imate radnika na liniji sa fakultetom a sef mu je onaj sa jedva sr. Skolom

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*