„Leoni“ otvara pogon u Nišu, Vučić dolazi na svečanost

Nemačka kompanija „Leoni“ otvoriće pogon u Nišu u subotu 29. jula, a tom događaju prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje „Beta“ od dobro obaveštenih izvora

Sa početka izgradnje Leonija, foto: gradanin.rs

 

Zvanična potvrda o otvaranju pogona za proizvodnju auto-kablova i dolasku predsednika Srbije još nije stigla iz Gradske kuće u Nišu, ali se među gradskim čelnicima nezvanično o tome uveliko govori.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković potvrdio je za Betu da je kompanija „Leoni“ završila izgradnju pogona na ulazu u Niš i da je u toku montaža opreme i mašina.

– Pogon je površine 6.000 kvadrata i u njemu će u početnoj fazi rada biti upošljeno 200 radnika, istakao je Zdravković.

On je rekao da „Leoni“ planira da naredne godine u Nišu uposli još 800 radnika, a da do 2019. godine ima ukupno 2.200 radnika.

– Ukupna površina pogona koje će ‘Leoni’ izgraditi na tom prostoru iznosiće 28.000 kvadrata, rekao je Zdravković.

Nemački proizvođač kablova za auto-industriju je pogon u Nišu počeo da gradi februara ove godine, a postavljanju kamena-temeljca prisustvovao je Vučić koji je tada bio premijer Srbije.

Vučić bi, prema nezvaničnim najavama, krajem nedelje u Nišu trebalo da prisustvuje i polaganju kamena temeljca pogona kompanija „Cumtobel“ i „Imi“.

 

(Beta)

Jedan komentar

  1. Стеван В

    Хаха, па ово је смејурија! Погон не да није завршен, већ има посла бар још два месеца… Ако га заврше за три дана, скидам капу… Баш ме занима с које стране ће да снимају тај „завршени“ објекат… А да се не градилиште.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*