Leoni će zaposliti 2.200 radnika u novoj fabrici u Nišu

U pogonu kompanije „Leoni“ u Nišu koji će sutra biti otvoren, do kraja godine biće zaposleno više od 1.600 radnika, a vrlo brzo nakon toga i svih planiranih 2.200, izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović

Foto: M.Bukovac

 

On je podsetio da je „Leoni“ u Nišu krenuo da radi sa pogonom u kome je najpre bilo angažovano 160 radnika.

– Ukupna vrednost investicije ‘Leonija’ u Nišu iznosi 22 miliona evra. Država je pomogla otvaranje pogona otkupom zemljišta za izgradnju i isplatom subvencija toj kompaniji, rekao je Bulatović za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, grad i država obezbedili su po polovinu sredstava potrebnih da se komunalno opremi prostor preko puta Kazneno-popravnog zavoda, na kome je „Leoni“ podigao fabriku.

Bulatović je rekao da će u Nišu do kraja godine, pored „Leonija“, pogone otvoriti i kompanije „IMI“, „Cumtobel“ i „Džonson elektrik“, a ukupan broj novih radnih mesta u tim kompanijama iznosiće oko 7.000.

– Za grad Niš to će značiti povećanje budžetskih prihoda u narednim godinama od nekoliko stotina miliona dinara, s obzirom na to da preko 50 odsto budžetskih sredstava grada čine prihodi od poreza na zarade, izjavio je Bulatović.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*