Lalatović: Voleo bih da ostanem u Nišu!

Siguran sam da će dugo vremena trebati nekom drugom timu da razdvoji Zvezdu i Partizan na tabeli. Ponosan sam što treniram klub velike tradicije – kaže Lalatović

Foto: Fk Radnički

 

U Nišu se osećam lepo, volim klub i navijače, ne krijem da bih voleo da ostanem ovde i posle Nove godine, a to umnogome zavisi od predsednika kluba Ivice Tončeva. Razgovaraćemo u decembru i pronaći zajednički jezik – poručuje u razgovoru za „Novosti“ šef struke Radničkog Nenad Lalatović. Posle 17 odigranih kola Nišlije su druge na tabeli sa samo jednim porazom u sezoni, od Crvene zvezde. Otud normalno osmeh krasi lice mladog stručnjaka kada se pomene ono što je dosad uradio sa ekipom.

Posle 17 kola i dalje smo drugi na tabeli, imamo najbolji rezultat u istoriji Radničkog. Siguran sam da će dugo vremena trebati nekom drugom klubu da razdvoji Zvezdu i Partizan na tabeli. Pokazali smo da niko ne može da nas pobedi na domaćem terenu. Dobri rezultati su zasluga svih nas i jako sam srećan ovde u Nišu i ponosan sam što treniram klub velike tradicije.

Učinak aktuelnog šefa struke Radničkog nije primetan samo na tabeli.

Najponosniji sam na to što, u kome god klubu da sam radio, igrači su igrali dobro, prodavali su se u velike klubove. Menjao sam živote njima i njihovim porodicama, mnogi od njih rešili su svoju egzistenciju, igraju u ozbiljnim klubovima i napravili su dobre ugovore. Gde god sam radio pravili smo milionske transfere, od dolaska u Niš već smo napravili transfer od 550.000 evra prodajom Ranđelovića u Olimpijakos, siguran sam da ako budem ovde i nakon decembra napravićemo još veće transfere. Ono čemu težim je osvajanje nekog takmičenja, jer ako ne uzmete trofej kao da niste bili trener.

Odnos sa igračima je posebna priča i nešto na čemu Lalatović posebno insistira.

Bio sam fudbaler i znam koliko je teško zaraditi to parče hleba. Mnogo mi je krivo kada imam dvadeset i pet igrača koji se maksimalno zalažu na svakom treningu, ali u sastavu mogu da imam samo jedanaest. Trudim se da u mom timu uvek igraju najbolji igrači koje imam na raspolaganju. Trener sam koji voli da se našali i imam dobru atmosferu na treningu, autoritet gradim znanjem, a svaki trening isplaniran je do najsitnijih detalja i ima svoj smisao.

Nije trener Radničkog zaboravio da spomene svoje dugogodišnje saradnike.

Dragan Šarac, Vidak Bratić i ja nismo saradnici, ja njima nisam šef, mi smo jedna porodica. Ništa ne bih mogao bez njih i svaki moj uspeh je i njihov.

Na kraju Lalatović otkriva šta trenutno predstavlja njegovu najveću želju.

Četiri pehara sam osvojio sa Zvezdom i tri sa Šahtjorom. Bio bih prazan da kao igrač nisam osvajao trofeje, isto tako i kao trener, sanjam trofej, voleo bih da ga osvojim sa Radničkim. Voleo bih da igramo finale Kupa na Čairu i da ga podignemo pred niškom publikom – zaključuje Lalatović za „Novosti“.


 

ODSUSTVO SA KLUPE 25.000 DINARA

Nemad Lalatović nije bio na nekoliko mečeva na klupi Radničkog iz Niša, a Disciplinska komisija je odlučila da ove neopravdane izostanke konačno sankcioniše. Zato je na adresu kluba poslata kazna od 25.000 dinara i opomena da će sledeći sličan prestup biti duplo skuplji.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*