Krkobabić u Nišu: Penzioneri zaslužili popust u trgovini od pet odsto

Velike multinacionalne kompanije i trgovinski lanci u Srbiji trebalo da pokažu društvenu odgovornost odobravanjem stalnog popusta penzionerima od pet odsto

To je istakao ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić.

Krkobabić je podsetio da se za penzije godišnje izdvaja oko pet milijardi evra i da skoro sav taj novac ide u potrošnju, za plaćanje računa i nabavku potrepština poput hrane i odeće.

– Popust od pet odsto iznosi između 200 i 250 miliona evra. To je u rangu onoga što su penzioneri godišnje davali da ova zemlja stane na noge, rekao je Krkobabić na trećem Sajmu penzionera održanom u Domu Vojske Srbije u Nišu

Prema njegovim rečima, penzioneri su heroji fiskalne konsolidacije i zaslužuju poštovanje kao i to da im na adekvatan način bude vraćeno sve što su učinili za zemlju.

– Velike multinacionalne kompanije i trgovinski lanci dobili su šansu da posluju u Srbiji i da se bore za tražnju od pet milijardi evra koju penzioneri iznose na tržište. Mogu da im se barem malo revanširaju, a pravi način je popust, izjavio je Krkobabić.

On je rekao i da penzioneri ne moraju da brinu za penzije, da će one biti „realne, sigurne i iz realnih izvora“.

Sajam penzionera okupio je oko 40 izlagača, pre svega banaka, osiguravajućih i farmaceutskih kuća.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*