KRIMI OBRAČUN U NIŠU, SAČEKUŠA NA MOTORIMA: Ubili Ćentu ispred kafića, Saško Ludak umro u bolnici

Žarko Savić (33) i Aleksandar Barjaktarević (35) ubijeni u centru Niša, pedesetak metara od zgrade Osnovnog i Višeg suda

Foto: M.Petković

 

Žarko Savić (33) u Nišu poznatiji pod nadimkom Ćenta i Aleksandar Barjaktarević (35) zvani Saško Ludak ubijeni su u pucnjavi koja se dogodila oko 11 sati u strogom centru Niša. Na samo pedesetak metara od zgrade Osnovnog i Višeg suda, u Ulici Ive Lole Ribara ispred kafića Pandora, viđena je profesionalna likvidacija u obračunu momaka iz kriminalnog miljea.

Savića i Barjaktarevića upucala su dvojica napadača koji su pored kafića projurili na skuteru i nestali u nepoznatom pravcu. Savić je pogođen sa dva hica u glavu i nastradao je na licu mesta.

Barjaktarević je zadobio više metaka u telo. Sa teškim i višestrukim povredama prebačen u Klinički centar u Nišu. Bio je pogođen sa tri metka, a jedan je prošao kroz srce.

Pacijent Barjaktarević je prebačen kod nas bez svesti i pulsa, sa proširenim zenicama, kaže primarijus doktor Miodrag Lazić direktor Urgentnog centra.

Reanimacijom smo mu povratili puls. Odmah je prebačen u hiruršku salu i krenula je operacija. Tokom operacije, u 13 sati i 30 minuta preminuo je. Bio je pogođen sa tri metka u predelu grudnog koša. Jedan mu je pogodio srce. Izvadili smo taj metak, ušili srce, ali nažalost mladić nije uspeo da preživi zbog težina povreda.

Očevici kažu da se sve desilo u desetak sekundi, a bilo je zastrašujuće. Ljudi u kafiću su u strahu potražili zaklon, ko je gde stigao. Čulo se šest, sedam hitaca. Pravo je čudo da još niko nije stradao. Savić i Barjaktarević su došli motorom i parkirali se tik uz kafić. Kada su hteli da uđu u kafić prišla su dvojica takođe na motoru. Jedan je počeo da puca a drugi je čekao na motoru.

Barjaktarović i Savić, su prema nezvaničnim informacijama, ranije hapšeni zbog različitih krivičnih dela. Barjaktarević je jutros kao optuženi trebalo da učestvuje na glavnom pretresu na suđenju za ubistvo iz 2008. godine u Mokranjčevoj ulici.
Barajatkarević se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Suđenje je odloženo, a atentatori su očigledno znali za kretanje žrtava. Barjaktarović je, inače, već bio na meti atentatora kada mu je prošlog leta pod automobil stavljena bomba. U toj ekploziji je ostao bez leve noge.

 

ANTRFILE

 

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević potvrdio je u izjavi za Novosti da je jedna osoba ubijena sa više hitaca ispred kafića Pandora, dok je druga teško ranjena. U trenutku uzimanja izjave od portparola Višeg suda, oko 13 sati, Barjaktarević je još bio živ.

 

Ilustracija: MUP Srbije

 

Napad se dogodio oko 11 časova. Napad su izvršila dvojica napadača. Jedan je pucao, a drugi ga je posle pucnjave odvezao skuterom sa lica mesta kaže Stanojević. Policija i zamenik Višeg javnog tužioca izvršili su uviđaj na licu mesta i intenzivno se traga za izvršiocima ovog krivičnog dela.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*