KREĆE „OBNOVA’ NIŠA: U aprilu počinje obnova fasada državnim parama

U Nišu će u aprilu početi obnova i rekonstrukcija fasada sredstvima koja su gradu odobrena iz republičkog budžeta, izjavio je načelnik niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović

Foto: D. M. CAR

 

On je na konferenciji za novinare podsetio danas da je za obnovu fasada gradu odobreno oko 200 miliona dinara. Narednog meseca počeće rekonstrukcija fasade Narodnog pozorišta, bibilioteke „Stevan Sremac“, Simfonijskog orkestra, Narodnog muzeja u ulici Nikole Pašića i zgrade u Obrenovićevoj ulici u kojoj se sada nalazi Medija centar, kazao je Ranđelović.

Kako je dodao, konkurs za izbor firmi koje će obnavljati fasade pomenutih zgrada završava se 26. marta.Prema njegovim rečima, narednih meseci radiće se i fasade zgrada za koje je prema novom Zakono o stanovanju potrebna saglasnost Skupština stanara.

„Ideja je da sa 200 miliona dinara dobijenih od Republike bude uradjeno što više fasada u Obrenovićevoj ulici, kao i deo zgrada samom centru grada, u Voždovoj ulici“, naglasio je Randjelović.On je kazao da bi krajem godine trebalo da krene i obnova zapadnog dela centralnog gradskog trga, dela ulice ispred Gradske kuće i Tvrđavskog mosta.

 

 

(Beta)

2 komentara

  1. Delnicka Ulica u „Vrtistu“ na sest kilometra od Nisa nema vodosnabdevanje! Deca piju bunarsku koja je puna arsena i bakterija… Nema kanalizaciju ,put u losem stanju, sijalica jedva svetli, slab napon za to grad nema para a za luksuz ima! Bruka ali idu IZBORI!

  2. Kilometar od centra,naselje Kičevo , sto metara od pružnog prelaza deponija. Zelena zgrada koja je nekada pre rata bila stanica javni wc, bez vrata i prozora,uzas

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*