Konstantan rast: Sve veći broj turista u Nišu

Rezultati Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je u aprilu 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 15,9%, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 11,8%, a broj inostranih povećan za 21,8% u odnosu na isti mesec 2017

Ilustracija

 

Takođe podaci u kategoriji noćenja beleže povećanje, i to da je ukupno noćilo 17,5%, saopštava Turistička organizacija Niša.

Zahvaljujući niskotarifnim letovima nije se prvi put dogodilo da strani turisti pogreše prilikom odabira svoje destinacije za odmor.

Naime, nedavno su strani turisti iz Italije na letu iz Milana odnosno aerodroma Bergamo doživeli su manju neprijatnost kada su shvatili da su sleteli na pogrešan aerodrom.

Inače, u prvih pet meseci ove godine usluge aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu koristilo je 145.067 putnika, čime je niška vazdušna luka za 20.000 ili 16,1 odsto premašila ukupan broj putnika opsluženih u 2016. godini, pokazuje zvanična statistika JP „Aerodrom“ Niš.

Niški aerodrom trenutno realizuje letove „Wiz Air.-a“, „Ryanair-a“ i kompanije „Swis“ koji su povezani sa 11 evropskih gradova.

 

Jedan komentar

  1. Jos kad bi se zgrada aerodroma sredila i osoblje bilo malo kulturnije , a ne da mi decko iz obezbedjenja kaze“ Zdravo , sta imas u torbu“ , kad bi dobili uniforme svi bilo bi super. Ovako jedino sreca sto mogu u Nis dodji direktno ne preko Sofije ili Skoplja posto o Beogradu ne razmisljam ni kao o alternativi

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*