Komunalci „jure“ prodavce polovnih knjiga bez dozvole!

Pojedini prodavci polovnih knjiga ovih dana su na meti komunalne policije koja juri, opominje pa i kažnjava prodavce polovnih udžbenika. Situacija je krajnje zakomplikovana jer su jedni trgovci dobili dozvolu za prodaju dok drugi nisu

Foto: M.S.

 

Sama slika „upada“ komunalnih policajaca, među prodavce, roditelje, decu nije lepa.

Niko ovde ne prodaje što voli da bude na suncu i čeka roditelja koji će potražiti muzičko, engleski ili neku drugu predmetnu knjigu. Knjige se kreću od 200 do 300 dinara i nešto otkupimo, na knjizi zaradimo pedesetak dinara, ali sva ova jurnjava s komunalcima je bespredmetna, izgleda da smo mi glavni problem u gradu – priča jedan od prodavaca nakon kontrole.

Njegova koleginica kaže da slabijih kontrola ima na keju u odnosu na Obrenovićevu ulicu.

Oni u Obrenovićevoj moraju da imaju neke posebne uslove pa nemaju dozvolu, a ovde tek poneko nema, ali suština je da mi zaradimo nešto i roditeljima pomognemo da nađu jeftinije udžbenike – kaže ona.

 

Foto: M.S.

 

Ljiljana Terzić čije dete ide u treći razred srednje škole kaže da nov komplet knjiga za ćerku košta 17.000 dinara.

Mi u kući taj novac nemamo. Pošteno. Do sada smo skoro sve knjige kupili ovde za oko 3.000 dinara, možda malo više – objašnjava Terićeva.

Može se slobodno reći da nema roditelja niških školaraca koji u poslednjih desetak pa i više dana nije potražio neki od polovnih udžbenika na keju kod Tvrđavskog mosta ili na početku Obrenovićeve ulice gde se mogu kupiti knjige čak i po petotruko jeftinijoj ceni.

Zvali smo komunalnu policiju, nadležnima slali poruke na mobilni telefon da prokomentarišu ovu situaciju, nismo dobili odgovor.

3 komentara

  1. Kada budu jurili i zapislivali vlasnike skupih automobila koji parkiraju na trotoarima i pešačkim prelazima u strogom centru grada ,tada ima da ih poštujem a do tada su obični miševi…

    • Bitno je da jure vlasnike pasa i kaznjavaju sto su im psi pusteni i ne nose korpe. A sto lutalice napadaju ostale pse, macke i decu to kazu nije u njihovoj nadleznosti. Nadleznost im je sve ono sto donosi prihod za ostalo ih bas briga.

  2. Та комунална треба да ради. А ако за друге примере који су њена надлежност заобилази или жмури, зашто и овде не уради слично. Нормално, екстремне примере који се појаве треба санкционисати. Они се могу видети!
    Али на крају, ово траји кратко. Много краће наспрам других појава где има надлежност.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*