Klinički centar Niš zapošljava lekare i medicinske sestre

Klinički centar u Nišu raspisao je danas konkurs za zapošljavanje na odredjeno vreme 50 medicinskih sestara i tehničara, pošto je u prethodnih nekoliko nedelja zaposleno 70 sestara i tehničara, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Zoran Radovanović

Foto: T.Todorović

 

On je agenciji Beta kazao da je KC Niš raspisao i konkurs za zapošljavanje 11 lekara različitih specijalnosti.

– Najpre smo, pre desetak dana, uposlili 24 medicinske sestre na određeno vreme i četiri na neodređeno. Juče smo objavili imena 50 lica sa višom i srednjom medicinskom školom koja su dobila posao na neodredjeno vreme, dok su dve pedijatrijske sestre upošljene za stalno, kazao je Radovanović.

Prema njegovim rečima, kao i prethodnih godina, i sada je vladalo veliko interesovanje za zapošljavanje u Kliničkom centru tako da se na svaki konkurs prijavljivalo tri do četiri puta više kandidata.

On je kazao da se sa zdravstvenim radnicima koji su primljeni na odredjeno vreme zaključuju ugovori o radu na dve godine, ali da očekuje da će svi oni u narednom periodu dobiti stalno zapošljenje.

Prema njegovim rečima, nova zapošljavanja rezultat su razumevanja Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvene zaštite za potrebe za novim radnicima niškog Kliničkog centra.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*